בעבר אנשים הסתירו את עובדת הליכתם לפסיכולוג, אולם בימינו זה שכיח ואפילו מקובל. אנשים אשר מעמדם הסוציו אקונומי טוב פלוס לרוב הולכים באופן קבוע לפסיכולוג. לשבת מול אדם חכם, שאיננו שופט אותך ומראה לך את פני הדברים מכמה זוויות ועוזר לך להגיע להחלטות הנכונות עבורך- לזה כל אחד היה מסכים
כמובן, שנותרו עוד אנשים עם דעות מיושנות בנושא בייחוד הדור הקודם, אולם העולם מתקדם, וגם ללכת לפסיכולוג כיום יותר קל ומקובל מבעבר.
אם החלטת ללכת לטיפול אישי או זוגי כיצד יודעים באיזה פסיכולוג בנהריה או באיזו שיטה כדאי לבחור. מסתבר, שצריך לעשות קצת עבודת שטח ולחקור מהי השיטה שמתאימה לך לטיפול. האם גישת פסיכותרפיה, או פסיכולוגיה קלינית או אולי גישה פסיכולוגית קוגנטי בית- התנהגותית.
זה יכול להיות מאד לבלבל, בייחוד שכבר מגיעים להחלטה שצריך טיפול אם זה בבעיה בזוגיות, כשרוצים לשנות דפוסי התנהגות, כשיש הרגשה של דיכאון וחרדות או כאשר נמצאים בפרשת דרכים באמצע החיים, הסיבות כמובן רבות. רוצים הכל מאד מהר ואין כוח להתחיל לקרוא מאמרים.
אני אישית ממליצה על גישת הפסיכותרפיה, שעזרה לי מאד פעמיים בחיים. פעם אחת במשבר זוגי ובפעם השנייה גישת הפסיכותרפיה עזרה לי למצוא תשובה בהחלטה מקצועית כשחיי היו במבוי סתום.
גישת הפסיכותרפיה עוזרת בפתירת קונפליקטים בתת מודע, נטיות שהאדם בוחר בשל הנחות יסוד וקיבעונות בשטח הסמוי של התודעה. ובטיפול הפסיכותרפיה באמצעות שאלות מנחות, ניתן להשתחרר מהחלטות מוטעות בשל קיבעונות והכול בתוך מסע ארוך וחוויתי העוזר לך לשנות התנהלות מוטעית ולגלות עולם חדש טוב יותר.
כמובן בפסיכותרפיה ובכל גישה אחרת שתבחרו יש למצוא מטפל שתזדהו עמו ותהיה לכם כימיה טובה. זה הקריטריון החשוב ביותר והמנצח כדי שטפול יצליח. קבעו ראשית פגישת הכרות ובדקו האם נוצרה וקיימת כימיה טובה שתאפשר לך המטופל/ת לשוחח ולהיפתח באווירה נעימה ונינוחה ולספר את כל הסודות.מכאן השמיים הם הגבול. במקרים רבים בגישה הפסיכותרפיה, אין צורך בשנים של טיפולכמובן שזה אינדיבידואלי.