אין בקרבנו אדם לא חרד למשהו, אך בעוד שאצל חלקנו החרדות הם לדברים לא מוחשיים או רחוקים, יש בינינו רבים שנאלצים להתמודד עם חרדות יומיומיות ללא הפסקה.
אחת השאלות הראשונות שנשאלים תלמידי פסיכולוגיה בשנה א' היא, מה ההבדל בין פחד לחרדה. עצם השאלה מוכיחה שיש הבדל מסוים בין השניים. כדי לחסוך לכם את החיפוש בויקיפידה נציין שבעוד שפחד הוא דבר מיידי , ברור , שיודעים כיצד לנהוג מולו, הרי שחרדה היא תחושה נגד גורם רחוק, מעורפל, ובעייתי יותר שהיא תחושה משתקת שמפריעה לו להתנהל באופן רגיל.
על פי הערכות מאות מיליוני אנשים בעולם סובלים מחרדות שונות ועוברים טיפול בחרדות בצורה כזו או אחרת. בדומה אגב לדיכאון , גם כאן אנחנו מדברים על קבוצה רחבה של אנשים שלא ניתן לאפיין אותם מבחינת מין, מעמד כלכלי, השכלה או כל אפיון אחר. הסיבה היא שאנשים שניגשים אל פסיכולוג כדי לטפל בחרדות שלהם, באים מכל השכבות האפשריות.
כמו טיפול בדיכאון, גם טיפול בחרדות משלב לרוב טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג או פסיכיאטר לצד טיפול תרופתי. הטיפולים הפסיכולוגים הנפוצים הם טיפול התנהגותי-קוגנטיבי, במהלכם המטופל מקבל כלים להתמודדות עם החרדה מבחינה רגשית. טיפול נפוץ אחר הוא טיפול ביופידבק בהם מקבל המטופל כלים להתמודד עם החרדה מבחינה נפשית. ישנם פסיכולוגים שממליצים על טיפול פסיכולוגי בקבוצות כפתרון לטיפול ברחדות
חרדה לא חייבת להיות מצב קבוע. אומנם יש אנשים חרדתיים שסובלים מחרדה לגבי כל דבר בחיים, אך רוב האנשים שסובלים מחרדות, "מגבילים" אותה לתחום או תחומים מסוימים, בעוד שבשאר התחומים הם מתנהלים רגיל
פסיכולוגים מומחים מזהים במהלך הפגישות את מחשבותיך ושורשי אמונותיך המזיקות והבלתי יעילות ואעודד אותך לחשיפה פעילה לגורם המצוקה, זאת על מנת לשפר באופן מהיר ודרמטי את מצוקתך. הפחתת הסבל והמצוקה הראשונית מהווים הזדמנות פז בעבור רבים להשתמש בקשר הטיפולי שנוצר להמשך המסע פנימה להכרת עצמם וחומרי הגלם הנפשיים הסמויים יותר מן העין.